نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت ساختمان ، نمایی کاملا مهندسی شده است چرا که از مرحله تولید مصالح ورق کامپوزیت در کارخانههای تولید کننده این مصالح تا نصب و اجرای آن، تماما براساس اصول و تکنولوژی مهندسی پیش میرود.
ورقهای کامپوزیت آلومینیوم از چند لایه با جنسهای مختلف تشکیل میشوند و در قسمتهای مختلف ساختمان به کار میروند. نمای مدرن با متریالهای مختلفی به اجرا در میآید که یکی از آنها ورق آلومینیومی کامپوزیت است.
اصولا آلومینیوم، فلزی پرکاربرد در صنعت ساختمان است که استفاده از آن به دلیل مقاومت و پایداری مناسب و از همه مهمتر وزن کم آن متداول است.
ورقهای کامپوزیت در طرحهای مختلف تولید میشوند که به صورت کلی میتوان این مصالح را به دو دسته کلی ضد حریق و معمولی تقسیم کرد. نماهای کامپوزیت (نمای آلومینیومی) قابلیت ترکیب با دیگر مصالح ساختمانی را دارند، برای مثال میتوان نمای آلومینیومی را با مصالحی همچون چوب، سنگ، فلز، ترموود، آجر و بتن ترکیب کرد، این نماها عموما بین ۵-۴ میلیمتر ضخامت دارند که بنا به خواستهی کارفرما و کاربری ساختمان قابلیت تغییر دارد.
نمای کامپوزیت آلومینیوم از چه اجزایی تشکیل شده است؟
ضخامت ورقهای کامپوزیت به صورت تقریبی ۰.۴ میلی متر است، حال به بررسی مواد تشکیل دهنده ی ورقهای کامپوزیت میپردازیم.
⦁ لایه رنگ پلی استر
⦁ ورق آلومینیومی
⦁ چسب
⦁ لایه پلی اتیلن
⦁ چسب
⦁ ورق آلومینیومی
⦁ رنگ نانو
⦁ لایه چسب ضد خش
⦁ پوشش محافظ
انواع ورقهای نمای کامپوزیت
اجرای نماهای آلومینیومی از انواع بسیاری برخوردار هستند، به این صورت که مواد تشکیل دهنده، رنگ و طرح آنها باهم متفاوت است و همین باعث تنوع در تولید این نوع از پنلهای کامپوزیت شده است، که در زیر به برخی از انواع آن اشاره کرده ایم.
⦁ کامپوزیت آلومینیوم رنگی
⦁ کامپوزیت آلومینیوم نانو
⦁ کامپوزیت آلومینیوم طرح چوب
⦁ کامپوزیت آلومینیوم طرح سنگ
⦁ کامپوزیت آلومینیوم با پوشش خش دار
⦁ کامپوزیت آلومینیوم ضد حریق
⦁ کامپوزیت آلومینیوم ضد باکتری
مزایای نمای آلومینیوم کامپوزیت
تا اینجا با نماهای کامپوزیت و کاربری آنها آشنا شدهایم ، اکنون به برخی مزایای آن اشاره میکنیم، این مزایا به کارفرمایان و طراحان کمک میکند تا در انتخاب مصالح بهترین گزینه را برای ساختمان در نظر بگیرند.
⦁ وزن کم
⦁ بدون نیاز به نظافت
⦁ متنوع در ابعاد
⦁ ضد زلزله
⦁ سرعت اجرای بالا
⦁ امکان تعویض و جابجایی
⦁ عایق حرارتی
⦁ انعطافپذیری (قابلیت برشکاری و سوراخکاری)
⦁ قیمت مناسب
⦁ متنوع در رنگ
⦁ عایق صوتی
⦁ مقاومت بالا
معایب نمای آلومینیم کامپوزیت
هر محصولی علاوه بر مزایا معایبی نیز دارد، که امروزه با پیشرفت تکنولوژی خیلی از این مشکلات حل شده است و خیلی از مشکلات دیگر از بیکیفیتی و درست اجرا نکردن پنلهای آلومینیومی به وجود میآید، که اکنون به چند مورد از آنها میپردازیم.
⦁ یکی از مهمترین و اصلیترین معایب نمای آلومینیم کامپوزیت، قیمت بالای آن است. زیرا برای پیادهسازی و اجرای آن لازم است از ابزار مخصوص و افراد متخصص استفاده شود و همین موضوعات بعلاوه کیفیت ورقهای کامپوزیت، باعث شده تا این نما قیمت بالاتری نسبت به سایر نماها داشته باشد.
⦁ پنلهای آلومینیم کامپوزیت به راحتی تغییر شکل میدهند و در برخورد با شرایط سخت آب و هوایی مانند طوفان یا تندبادها، مستعد ضربه خوردن و تو رفتگی هستند و ممکن است به سرعت شکل اولیهی خود را از دست بدهند.
⦁ یکی دیگر از معایب ورقهای آلومینیم کامپوزیت این است که فضای بین ورقها کامپوزیت و ساختمان خالی است و این فضای خالی ممکن است شرایطی برای لانه کردن و تکثیر حشرات را فراهم کند.
⦁ اگر ورقها به درستی نصب و آببندی نشوند؛به دلیل وجود فضای خالی بین ورقها و ساختمان، احتمال نشتی پنلها وجود دارد و ممکن است آب به داخل ساختمان راه پیدا کند و باعث تخریب ساختمان شود.
قیمت نمای کامپوزیت
قیمت نماهای کامپوزیت بر حسب مترمربع است، هزینه ی نماهای کامپوزیت به عوامل زیادی بستگی دارد و برای مثال هزینهی نمای کامپوزیت معمولی تکرنگ با نمای کامپوزیت طرح چوب متفاوت است،در زیربه چند نمونه از ویژگیهای تاثیرگذار در قیمت نماهای آلومینیومی اشاره کرده ایم.
⦁ کیفیت
⦁ نوع رنگ
⦁ طرح روی پنل کامپوزیت
⦁ نحوهی نصب
⦁ متراژ استفاده از نمای کامپوزیت
⦁ ضخامت پنلهای آلومینیومی
⦁ برند