دلیل نامگذاری این نما به این خاطر است که در نمای اسپایدر از یراق‌آلاتی برای اتصال شیشه با سازه‌ی ساختمان استفاده می‌شود، که بی‌شباهت با عنکبوت نیستند، به همین دلیل به این نوع از نمای شیشه‌ای نمای عنکبوتی (نمای اسپایدر) می‌گویند.
نمای اسپایدر یکی از باشکوه‌ترین نماهای مدرن را به وجود می‌آورد، چرا که در این نما ی شیشه‌ای قطعات و اجزای تشکیل دهنده نما کمترین خلل را در پیوستگی دید به بیرون و داخل ایجاد می‌کند، در این نوع نما شیشه با اتصالات نقطه‌ای به سازه ساختمان متصل شده و هیچگونه سازه افقی و عمودی در آن دخیل نیست، اما باید این را دانست که از نمای اسپایدر نمی‌توان در پروژه‌هایی با ارتفاع زیاد استفاده کرد، از نماهای اسپایدر بیشتر در ساختمان‌های اداری و تجاری استفاده می‌شود.
از جمله ویژگی بارز نماهای شیشه‌ای اسپایدر می‌توان به انعطاف‌پذیری بالای آن اشاره کرد.
در نمای اسپایدر، شیشه‌ها به صورت شبکه‌های موزاییکی در یک راستا نصب می‌شوند.
برای اجرای نمای اسپایدر اولین مسئله‌ای که مورد توجه قرار می‌گیرد، چگونگی اتصال شیشه به نمای ساختمان است.
برای اجرای نمای اسپایدر ابتدا باید محاسبات لازم توسط مهندس محاسب و مهندس نقشه‌بردار، اندازه‌گیری شده و سپس با توجه به  کلیه عوامل همچون زلزله، اندازه‌ی بازشوها، بار مرده و … بهترین نوع از نماهای شیشه‌ای اسپایدر را برای ساختمان انتخاب می‌کنند.


انواع نمای شیشه‌ای اسپایدر
در استفاده از نمای اسپایدر این نکته حائز اهمیت است که این نوع نما در پنج روش قابلیت اجرایی دارد که هر نوع از آن کاربری و شرایط مخصوص به خود را دارد که هر یک مزایا و معایب خود را دارد، از جمله انواع نماهای شیشه‌ای اسپایدر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
⦁ اسپایدر لوله‌ای
⦁ اسپایدر فین گلس
⦁ اسپایدر کابلی
⦁ اسپایدر سازه خرپا
⦁ اسپایدر اسپیس فریم
که در ادامه به توضیح هر یک از این روش‌ها می‌پردازیم.

نمای اسپایدر روش لوله‌ای
نمای اسپایدر لوله‌ای از جمله رایج ترین نوع‌های اجرایی در این نوع نمای شیشه‌ای هستند، در این روش از لوله‌ها یا قوطی‌هایی که بیشتر از جنس استیل می‌باشد به عنوان سیستم نگهدارنده‌ی نمای اسپایدر استفاده می‌شود.
در اجرای نمای اسپایدر به روش لوله‌ای، لوله‌ها نقش نگهدارنده را ایفا می‌کنند که بار‌های وارده همچون باد، زلزله و … را به سازه و زمین منتقل می‌کنند.
ابعاد لوله‌های به کار برده شده در نمای اسپایدر ارتباط مستقیمی با موارد زیر دارد:
⦁ وزن شیشه
⦁ محل قرارگیری پروژه
⦁ چیدمان شیشه‌ها
عموما برای زیبایی نما، با توجه به اینکه یراق‌های به کار رفته شده در نماهای اسپایدر از جنس استیل هستند، جنس لوله‌ها را نیز استیل در نظر می‌گیریم، از دیگر ویژگی‌های این نما می‌توان به سرعت اجرای بالا و هزینه کم ساخت اشاره کرد.
از نمای اسپایدر می‌توان در دهانه‌هایی تا حداکثر ۶ متر استفاده کرد، بنابراین این نوع از نماها می‌تواند در ساختمان‌های مسکونی، اداری تجاری مورد استفاده قرار گیرند.
نکته‌ی مهم در اجرای نمای اسپایدر لوله‌ای  این است که اجرای این نوع نما پس از اتمام کف‌سازی شروع می‌شود، در ابتدا لوله‌ها یا قوطی‌های که عموما از جنس استیل هستند، به کف و سقف بنا توسط پیچ یا جوش، متصل می‌شوند.
در ادامه سازه‌های اتصال‌دهنده با استفاده از پیچ یا جوش آرگون به سازه‌ی اصلی بنا متصل می‌شوند و  در نهایت برای نگهداری شیشه‌ها، یراق آلات را به انتصالات پشتیبان نصب می‌شوند.
نکته‌ی حائز اهمیت در اجرای نماهای اسپایدر این است که در محل اتصال شیشه با یراق‌آلات را باید فاصله‌ی (۱/۵-۱ ) سانتی‌متری در نظر می‌گیرند، حال فاصله بین را با استفاده از چسب‌های سیلیکونی پر می‌کنند، که با این کار از فشارهایی وارد بر شیشه مانند باد، انقباض و انبساط را جلوگیری می‌کنند و مانع ارتباط مستقیم شیشه با یراق‌آلات می‌شود.


نمای اسپایدر به روش فین گلس
در این نما بجای استفاده از لوله از تیغه‌های شفافی استفاده شده است، در واقع از اصلی‌ترین ویژگی‌های روش فین گلس در نماهای اسپایدر نبود چهارچوب و سیستم‌های نگهدارنده شیشه‌ها است، در واقع این نما با هدف بیشترین استفاده‌ی بهینه از نور طبیعی به وجود آمده است.
در دیتیل‌های اجرایی این نوع نمای شیشه‌ای باله‌ها (نبشی) نقش مهمی دارد، در واقع شیشه علاوه بر نقش نمای ساختمان، نقش سازه‌ای را نیز در ساختمان ایفا می‌کند.
در واقع این باله‌ها (fin) به صورت عمودی پنل‌های شیشه‌ها را به هم متصل می‌کنند، نحوه‌ی اتصال این باله‌ها با پنل‌های شیشه‌ای به صورت نقطه‌ای است.
در نمای اسپایدر فین گلس شیشه، به صورت دو یا سه‌لایه‌ای تعبیه می‎‌شود، که این شیشه‌ها با توجه به نوع سازه‌ی ساختمان می‌توانند به صورت ثابت یا کشویی نصب شوند.
در نمای فین گلس بجای استفاده از لوله همانند روش لوله‌ای  در نمای اسپایدر از تیغه‌های شیشه‌ای استفاده می‌کنند، در بیشتر اوقات جنس این تیغه‌ها از لمینیت دو یا سه جداره هستند، که به صورت عمود در داخل و خارج نما قرار می‌گیرند و توسط سازه‌های نگهدارنده نقطه‌ای که در بالا یا پایین شیشه‌ها گذاشته می‌شود بهم متصل می‌شوند.
توجه داشته باشید که عموما ارتفاع پنل‌های شیشه‌ای ۶ متر است و در سازه‌هایی که ارتفاع آنها از ۶ متر بالاتر باشد، در محل اتصال دو پنل شیشه از سازه‌های نقطه‌ای استفاده می‌کنند تا شیشه را به صورت یکنواخت نشان بدهند، البته این نیز توسط مهندسان نقشه‌بردار با استفاده از فشارهای وارده بر شیشه اندازه‌گیری شده و سپس اجرا می‌شود، در واقع انتقال بار این نوع از نماهای اسپایدر به صورت عمودی است.
نوع اتصالات نگهدارنده در نماهای اسپایدر فین گلس بیشتر از جنس فولاد یا آهن‌های ضدزنگ است که از انواع آن می‌توان به اسپایدر، روتل و بست‌های فیلم اشاره کرد، این بست‌ها باید به طور کامل عایق‌بندی و آب‌بندی شوند، در ادامه بست‌ها به شیشه‌های فین متصل می‌شوند.
در نماهای اسپایدر فین گلس شیشه‌ها هم نقش سازه‌ی نگهدارنده را دارند و هم نقش نمای شیشه‌ای، به همین دلیل است که به نمای فین گلس نمای شفاف نیز گفته می‌شود.


نمای اسپایدر به روش کابلی
در نمای اسپایدر به روش کابلی دیگر از لوله یا تیغه‌های شیشه‌ای استفاده نمی‌کنند و این سازه‌ها جای خود را به کابل‌هایی با استحکام و مقاومت بالای داده‌اند، در محل تقاطع این کابل‌ها از گیره‌های استیلی استفاده می‌کنند که به صورت ثابت این کابل‌ها را در جای خود نگه می‌دارند، این کابل‌ها توسط جک‌های هیدرولیکی تحت کشش قرار می‌گیرند.
در این روش از نمای اسپایدر که زیبایی منحصر به فردی نیز دارد سازه‌های کابلی به صورت تور، کراس یا خرپا، وزن بار وارده را تحمل کرده و آن را منتقل می‌کند.
محاسبه این سازه پیچیده است و نیاز به زیرسازی خیلی قوی است، تولید این قطعات در کشورهای چین و ترکیه انجام می‌شود.
شرکت‌ها و مهندسان ایرانی می‌توانند پس از محاسبه سازه آن را به کشورهای تولید کننده سفارش دهند.
از معدود نماهای که هم به صورت تخت و هم به صورت هلالی (منحنی) قابلیت اجرایی  دارند، می‌توان به نمای کابلی اشاره کرد.
در این نوع از نمای اسپایدر از کابل‌های تحت فشار استفاده می‌شود که وظیفه سازه‌ی پشتیبان را دارند و از استقامت بالایی برخوردار هستند.
نمای اسپایدری کابلی از زیبایی منحصر به فردی برخوردار است، چرا که سازه‌ی نگهدارنده در این نوع نما دیگر لوله یا خرپا نیست، بلکه تنها سازه‌ی پشتیبان در این نوع نما کابل‌های قدرتمند است، عموما در سازه‌های پشتیبان در نمای اسپایدر کابلی از کابل، مفتول و مصالح کششی استفاده می‌شود.


نمای اسپایدر به روش سازه خرپا
نمای اسپایدر سازه خرپا فولادی نیز از جمله سازه‌های پرکاربرد در نماهای شیشه‌ای است، اما این را باید در نظر داشته باشیم که این نوع از روش‌های نما اسپایدر نیز نیاز به محاسبات و طراحی دقیقی دارد.
سازه ی زیرین این نوع نما می‌تواند از نوع ستون‌های لوله (مربعی، l  شکل یا chs f و.. )  مقاطع فولادی پیشرفته و خرپا باشند، این روش می‌تواند در نماهای ایستاده (قائم) مورد استفاده قرار گیرد.
در نمای شیشه‌ای اسپایدر خرپا برای افزایش کارایی، بارهای وارد بر سازه (باد،حرارت)، کاهش مصرف فولاد و یکنواخت و شفاف دیده شدن نما آن را با سیستم‌های کابلی و میله‌ای ترکیب می‌کنند.

نمای اسپایدر خرپا فلزی همانطور که از اسم آن نیز هویدا است، از سازه‌های فولادی ساخته می‌شود، اما در این نوع نما می‌توان از سازه‌های کابلی یا لوله‌ای نیز بهره برد، در این صورت سازه در برابر فشارهای وارده مانند باد، عوامل طبیعی مقاوم‌تر بوده همچنین وزن بار مرده در این نوع نمای ترکیبی به دلیل کمتر استفاده شدن فولاد کم می‌شود و شعاع دید نیز بالاتر می‌رود، از معایب این نما میدان دید کم برای کاربران است که این موضوع در این سازه‌های ترکیبی تا حدودی حل شده است.

نمای اسپایدر به روش اسپیس فریم
نمای اسپایدر اسپیس فریم یا قاب فضایی، به فرم‌های منظم مهندسی که در کنار یک‌دیگر قرار گرفته و سازه‌ای را تشکیل می‌دهند می‌گویند، که از ساده‌ترین های این روش می‌توان به سازه‌ی چهار ضلعی اشاره کرد که از چهار اتصال و شش عضو تشکیل شده است.
اسپیس فریم‌ها توسط گوی، بست و یا جوشکاری به یکدیگر متصل شده و به دلیل ساختار هندسی خرپایی و تحمل نیروها در جهت‌های مختلف (افقی و عمودی) سازه‌های مستحکم می‌سازند که زیبایی را نیز به همراه دارد.
با ترکیب و تلفیق بست‌های اسپایدر و اسپیس فریم‌ها می‌توانیم پوسته‌ای یک‌پارچه به وجود بیاوریم مانند: پوسته شیشه‌ای آسمان نمای گنبد مینا.


سرعت اجرا در نمای اسپایدر اسپیس فریم بسیار بالا است و می‌تواند به دو صورت اجرایی شود.
⦁ پیش ساخته
⦁ اجرا در محل پروژه
این نوع از نماهای اسپایدر از مقاومت بالایی برخوردار هستند، چرا که اسپیس فریم‌ها توسط بست‌ها یا جوشکاری بهم متصل می‌شوند که همانند خرپاها توان تحمل بار در تمام جهات را دارند، همچنین در نماهای اسپیس فریم می‌توان از یراق‌آلات هم استفاده کرد که سبب تا از شعاع دید بیشتری برخوردار بود.
این نوع سازه بیشتر در شکل‌های کروی، قوسی و گنبدی قابلیت اجرایی دارد، که محاسبه‌ی آن نیاز به اندازه‌گیری دارد.


مزایای نمای اسپایدر
نمای شیشه‌ای اسپایدر نیز مانند سایر نماها مزایایی دارد؛ که باعث می‌شود نظر کارفرمایان و مهندسان طراحی برای استفاده از این نما در اجرای ساختمان‌های مختلف را جلب نماید.
⦁ اتصالات و مصالح مورد استفاده در این نما وزن کمی دارند و در نتیجه باعث وزن کم کل سازه می‌شوند.
⦁ با استفاده از این نما می‌توان، قسمت‌های مختلف و پیچیده ساختمان را بدون تغییر در فرم اصلی سازه ایجاد کرد.
⦁ اجرای نمای اسپایدر راحت انجام می‌گیرد و جزئیات پیچیده‌ای ندارد.
⦁ با استفاده از شیشه در نماهای اسپایدر محیط‌های داخلی ساختمان از نور طبیعی حداکثری بهره می‌گیرند.
⦁ با بهره‌گیری از شیشه‌های رفلکس و رنگی می‌توان نور طبیعی را کنترل کرد.
⦁ این نما زیبایی چشم‌گیری دارد و در عین حال از مقاومت بالایی برخوردار است.
⦁ امکان حرکت شیشه ها در ریل‌ها، مقاومت این نما در برابر زلزله را افزایش می‌دهد.
⦁ چشم‌اندازی عالی با استفاده از ابعاد بزرگ شیشه و بدون محدودیت از دیگر مزایای این نما است.
⦁ ظرافت و طراحی صحیح یراق‌آلات مورد استفاده در این نما به زیبایی آن می‌افزاید.
⦁ شیشه های نمای اسپایدر دارای عایق صوتی و حرارتی بوده و در عین حال ضد ضربه نیز هستند.
⦁ سیستم‌های زیرمجموعه این نما تنوع بسیاری دارند و این یکی از مهم‌ترین دلایلی است که این نما در ساختمان‌هایی با نمای تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.


معایب نمای اسپایدر
نمای اسپایدر معایبی نیز دارد که کاربرد آن را در شرایط خاصی محدود می‌کند.
معایبی مانند:
⦁ اجرای نمای اسپایدر در مقایسه با سیستم‌های مشابه آن نیاز به محاسبات دقیق سازه و کنترل آن توسط مهندسین عمران دارد.
⦁ قرار دادن بازشو در این نما کمی سخت بوده و دیتیل پیچیده‌ای دارد.
⦁ در حین نماسازی، اجرای صحیح آب‌بندی نیاز به کنترل مداوم تا پایان اجرا دارد.


عناصر تشکیل دهنده نمای اسپایدر
⦁ شیشه لمینت یا شیشه ۱۰ میلی سکوریت
⦁ اتصالات فولادی ضدزنگ
⦁ چسب سیلیکون بی رنگ
⦁ بست‌های x و y شکل
⦁ برای اجرای نمای اسپایدر علاوه بر متریال اصلی تشکیل دهنده نما به کف کوب، جوش آرگان، جوش برق مخصوص استیل و پیچ کانکتور نیز نیاز دارید.


اجرای نمای اسپایدر
نمای اسپایدر نوع خاصی از نمای شیشه‌ای است که بیشترین پیوستگی را در نما ارائه می‌دهد و سیستم اجرای آن کاملا متفاوت از نمای کرتین وال است.
نمای شیشه‌ای عنکبوتی یا همان اسپایدر در ساختمان‌هایی با ابعاد و مقیاس بزرگ به کار می‌رود.
شما با اجرای صحیح و دقیق یک نما می‌توانید مانع از خرابی و آسیب رسیدن به آن، در طولانی مدت شوید و در زمان خود صرفه جویی کنید.
نمای اسپایدر، از نماهای جدید شیشه‌ای هستند که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند.
این در صورتی ایست که اگر با روش‌های درستی نمای اسپایدر خود را به اجرا نرسانید؛ وقت و هزینه‌ی زیادی را از دست می‌دهید، لذا لازم است با شیوه‌های درست اجرای این نمای حساس به درستی آشنا شوید که برای پیاده‌سازی آن با مشکلی رو به رو نشوید.
می‌توان گفت نصب و اجرای نمای اسپایدر، یکی از سخت‌ترین و پیچیده‌ترین کارها در زمینه‌ی اجرای نماست.
در اجرای نمای اسپایدر یک خطای کوچک میلی‌متری می‌تواند مشکلات بسیار زیادی را در اجرای طرح به وجود بیاورد.
به همین دلیل تمامی اندازه‌ها قبل از شروع کار و حتی تولید شیشه‌ها باید به صورت دقیق محاسبه شود.
شیشه‌های به ‌کار رفته در نمای شیشه‌ای اسپایدر اصولاً باید به ‌صورت شیشه لمینت، و یا شیشه ۱۰میلی سکوریت استفاده شود.
فناوری مورد استفاده برای اتصال پانل‌های شیشه‌ای با استفاده از اتصالات اسپایدر از فولاد ضد زنگ می‌باشد.
هر چه از شیشه‌های بزرگ‌تری در نمای اسپایدر استفاده شود؛ به زیبایی کار افزوده می‌شود.
روش کلی نصب و اجرای نمای اسپایدری به شرح زیر می‌باشد:
⦁ ابتدا لوله هایی از جنس استیل را توسط بست های مخصوص به سقف و کف متصل می‌کنند؛
⦁ سپس بست‌هایی که به شکل x و y هستند و برای اتصال شیشه‌ها به سازه مورد استفاده قرار می‌گیرند را با جوش آرگون به لوله‌های استیل وصل می‌کنند؛
⦁ سپس شیشه‌ها را اندازه‌گیری کرده و نصب می‌کنند؛
⦁ برای جلوگیری از برخورد شیشه‌ها به یک‌دیگر در زمان زلزله و یا افت ساختمان و شکسته شدن آن‌ها، فاصله‌ای ۱ الی ۱.۵ سانتی‌متری بین شیشه‌ها قرار داده و آن را با چسب سیلیکون بی‌رنگ پر می‌کنند.

ابعاد شیشه در نمای اسپایدر
ابعاد شیشه در نمای اسپایدر کاملا متفاوت و با توجه به فضای پروژه قابل تغییر است.
واضح است ابعاد شیشه هر اندازه بزرگ‌تر باشد، زیبایی بنا بیشتر می‌شود.
هم‌چنین استفاده از هر نوع ساختار شیشه در این روش بلامانع بوده و با توجه به شرایط محیطی و کاربری نما متفاوت است.

قیمت نمای اسپایدر
در رابطه با قیمت نماهای اسپایدر لازم است به چند نکته توجه کنیم:
⦁ نوع نمای شیشه‌ای
⦁ چند جداره بودن شیشه
⦁ موقعیت جغرافیایی
⦁ نوع شیشه (مات یا شفاف)
⦁ برند شیشه
⦁ برند یراق‌آلات
⦁ نوع یراق‌آلات
⦁ متراژ استفاده شده از نمای اسپایدر
⦁ نوع اتصال شیشه به سازه‌ی نگهدارنده
⦁ شرایط اقلیمی
⦁ نوع سازه

برای محاسبه قیمت نمای اسپایدر با ما تماس بگیرید و ازقیمت نمای خود با خبر شوید.